PKN
De Rank
 
Paasnachtwake 2016 Paasnachtwake 2016
Paasnachtwake 2016: ervaringen van een deelnemer
 
Betty Smale nam dit jaar voor het eerst deel aan de Paasnachtwake.
Na afloop sprak ik met haar.
 
Hoe kwam je op het idee mee te doen aan de Paasnachtwake?
Ik wil graag alles een keer meemaken. Dat had ik vorig jaar al gezegd.
 
Wat was je verwachting van tevoren?
Ik stond er heel open in. Ik had geen idee, ook geen idee of ik het vol zou kunnen houden. Het was fijn te weten dat je ook kon afhaken, als je het niet meer vol zou houden. Ik heb dan ook stukjes met Arja meegereden in de auto, vooral omdat ik het tempo niet kon bijhouden. Maar het is erg meegevallen en ik was ook niet heel moe daarna. Dat kwam pas de dag daarna.
 
Hoe vond je het om mee te doen?
Heel goed, waardevol en ook wel emotioneel. En open, heel open. Je kon met je vragen en met je opmerkingen allemaal bij elkaar terecht.
 
Wat was er emotioneel?
Dat er zoveel mensen samen lopen voor het zelfde. En ook de film (“Jesus Christ Superstar”)   vond ik emotioneel. Ik heb het namelijk altijd heel moeilijk gevonden dat Jezus gestorven is voor onze zonden. Ik denk zelf dat een kind zonder zonde geboren wordt en ook dat je moet leren van je eigen fouten en daarvoor straf moet krijgen. Je kunt niet simpel zeggen dat Jezus voor de zonden gestorven is en dat het dan vergeven is. Bij die film denk ik dan “Waarom doen ze nou niets, waarom helpen ze niet, al die mensen die erbij zijn?” Ook in deze tijd heb je veel raakvlakken, dat vind ik wel moeilijk.
 
Ik heb me er min of meer bij neergelegd, maar ik houd wel altijd die vragen. Vroeger dacht ik altijd van iedereen die elke zondag naar de kerk ging: “Die weten het”. Toen kwam ik er bij een avond van vorming en toerusting achter dat heel veel mensen met vragen zitten, net zoals ik. Dat had ik niet verwacht.
 
Wat vond je het mooiste moment uit de Paasnachtwake?
Het moment met de kaarsjes, in Hemmen.* Dat was heel bijzonder. Ook bijzonder dat iedereen meedeed. Ik vond dat een heel moment, dat had ik niet verwacht.
 
Joke Koelewijn
 
* De deelnemers staken om de beurt een waxinelichtje aan en spraken daarbij een kort gebed uit, totdat er op elke kerkbank aan weerszijden van de kerk een lichtje brandde.

De foto's van de Paasnachtwake en de Paasmorgendienst staan op de pagina 'Fotoalbum'.
terug
 
 
 

Inloggen

Koffieochtend
datum en tijdstip 24-07-2024 om 10:00
meer details

 
Gegevens "De Rank"

Kerkgebouw:
Hoofdstraat 3
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 45 46 42

Voorganger:
Ds. Hanja van Essen-Abarbanel
Hoofds
traat 1
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 42 81 97
***predikant@derankzetten.nl***

 


Laatste Nieuws


Onze kerkdienst elke zondag om 10.00 live

Activiteiten VIS: Gele boekje

De Rank is aangesloten bij een team van vertrouwenspersonen


Disclaimer

Voor onze uitzendingen via Kerkdienst gemist doen we ons best om eventuele rechthebbenden van beeld en geluid te achterhalen. Als iemand meent rechten te hebben, dan kan hij of zij zich melden door een mail te sturen aan onze scriba. Het mailadres vindt u op de pagina 'Contact en verhuur zalen'.

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.