PKN
De Rank
 
Laatste nieuws Laatste nieuws

 De Rank:
In verband met het coronavirus zal er in De Rank in ieder geval tot 1 juni geen kerkdienst worden gehouden. Tevens zijn alle andere activiteiten opgeschort tot nader bericht.
Vanaf 29 maart zullen er elke zondag vanuit De Rank meditatieve momenten uitgezonden worden. U kunt deze mee beleven via de link rechts op deze pagina 'onze kerkdienst elke zondag om 10.00 live'.

De werkgroep voor de Stille week heeft speciaal voor dit jaar een boekje gemaakt. U kunt dit boekje downloaden en thuis gebruiken. Via de link onder deze tekst komt u op de pagina waar u het boekje kunt vinden. Het boekje heeft voor elke dag gedichten, gebeden en een link naar een lied. Het boekje begint op maandag 6 april en loopt door tot en met Paasmorgen. Een hartelijke groet van de werkgroep.


Liturgie Stille week

Palmpasen vieren!
Zondag 5 april is het Palmpasen. Het is een goede gewoonte dat de kinderen dan in de kerk komen met een Palmpasenstok. Op Palmzondag willen we in de internetdienst de kinderen er helemaal bij betrekken. Daarbij willen we ook een optocht houden met Palmpasenstokken.

Dat doen we op de volgende manier:
De kale stok kun je zelf maken of ophalen bij dominee Hanja van Essen (eerst even bellen).
De kinderen versieren thuis een Palmpasen stok, met gekleurd papier, snoepjes, rozijntjes, een (brood)haantje etc.
Als de stok helemaal versiert is, maak je er een foto van. De foto's van de Palmpasenstokken laten we dan zien tijdens de internetviering op 5 april. Zo wordt het toch nog een optocht.

De foto's kunnen gestuurd worden naar ***


Bericht van het Nederlands Bijbelgenootschap:
De Bijbel heeft mensen in alle tijden rust, vertrouwen, hoop, moed en houvast gegeven, ook in onzekere tijden. Daarom stelt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) een drietal uitgaven gratis ter beschikking nu het land getroffen wordt door het coronavirus.

We denken daarbij bijzonder aan kinderen omdat deze nu onverwachts meer thuis zijn. En aan kwetsbare en eenzame mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.
https://www.bijbelgenootschap.nl/juistnu/


Orgelrestauratie of vervanging:
Na een periode van ruim 40 jaar is sinds anderhalf jaar duidelijk dat het orgel toe is aan een onderhoudsbeurt/restauratie. Onder ander de windlade heeft wat problemen. Tijdens een uitgebreid overleg heeft de commissie de drie mogelijkheden vergeleken: restauratie huidig orgel, vervanging door een orgel uit Groningen of vervanging door een orgel uit Utrecht. Een belangrijk punt in de overweging was ook de financiële kant van elke optie. 
Via onderstaande link komt u op de pagina van dit project.
Orgelrestauratie of vervanging?


 
Privacy beleid De Rank:
Op de laatste pagina van deze website kunt u alles vinden m.b.t. ons privacybeleid en de uitvoering daarvan door de geledingen van De Rank. Wij vinden het belangrijk dat u kennis heeft van hoe wij met uw informatie omgaan. Het is veel informatie, maar neemt u de moeite zich er in te verdiepen. De kerkenraad ontvangt graag uw reactie.

Onze website is veranderd:
Bent u lid van onze gemeente en wilt u toegang tot het afgesloten deel van onze website? Stuurt u dan een mail naar:


Website bijgewerkt 01-04-2020
terug
 
 
 

Inloggen

Gegevens "De Rank"

Kerkgebouw:
Hoofdstraat 3
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 45 46 42

Voorganger:
Ds. Hanja van Essen-Abarbanel
Hoofds
traat 1
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 42 81 97
***

 


Laatste Nieuws


Onze kerkdienst elke zondag om 10.00 live

Activiteiten Vorming en Toerusting:
http://www.gele-boekje.nl


Disclaimer

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.