PKN
De Rank
 
Pastoraat

Gevelsteen in de hal
Pastoraat

Pastoraat is omzien naar elkaar. Dit houdt in, dat wij, zowel in het dagelijkse leven als ook op de weg van geloofs- en levensvragen:

 • elkaar respectvol aandacht geven
 • elkaar bijstaan en bemoedigen

Dit is een verantwoordelijkheid van alle gemeenteleden naar elkaar toe. Het kan op velerlei manieren en momenten plaatsvinden:

 • zo maar ergens bij een ontmoeting op straat
 • bij het koffiedrinken op woensdagmorgen of na de kerkdienst
 • met een bezoek aan iemand thuis
 • een helpende hand bij ziekte

Predikant, ouderlingen en contactpersonen hebben hierin een bijzondere rol, namelijk het geven van extra pastorale aandacht aan mensen, die aangeven daar behoefte aan te hebben of bij bijzondere omstandigheden.

 
Pastorale team Pastorale team

Vanaf augustus 2012 draagt het pastorale team in een nieuwe opzet zorg voor het onderhouden van contact met de gemeenteleden. Dit contact kan een kort gesprekje zijn op straat, een telefoontje of daadwerkelijk een bezoek aan huis. Op dit moment bestaat het pastorale team uit 5 ouderlingen waarvan 1 jeugdouderling en 9 contactpersonen. De adressen van alle leden zijn onder hen verdeeld. In bijzondere situaties kan het team terugvallen op de predikant. Ieder jaar organiseert het pastorale team groothuisbezoeken waardoor de onderlinge band sterker wordt.

We proberen een open gemeente te zijn, waarin nieuwe gemeenteleden zich snel thuis voelen. De nieuwjaarsreceptie in de eerste week van januari, die door jong en oud goed bezocht wordt, is al jaren een groot succes. Ook het koffiedrinken iedere zondag na de dienst, de woensdagmorgen koffieochtenden en het maandelijkse vrijdagavondontmoetingscafe zijn onderdelen van ontmoetingen met elkaar.

De werkzaamheden van pastorale team bestaan uit:

 • kennismakingsbezoeken nieuw-ingekomenen
 • pastorale / inhoudelijke bezoeken
 • kerstgroet
 • nieuwjaarsreceptie
 • groothuisbezoeken
 
 
 

Inloggen

Koffieochtend
datum en tijdstip 31-05-2023 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 04-06-2023 om 10.00 uur
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 11-06-2023 om 10.00 uur
Theaterweekendmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 18-06-2023 om 10.00 uur
Overstapdienstmeer details

 
Gegevens "De Rank"

Kerkgebouw:
Hoofdstraat 3
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 45 46 42

Voorganger:
Ds. Hanja van Essen-Abarbanel
Hoofds
traat 1
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 42 81 97
***predikant@derankzetten.nl***

 


Laatste Nieuws


Onze kerkdienst elke zondag om 10.00 live

Activiteiten Vorming en Toerusting:
http://www.gele-boekje.nl


Disclaimer

Voor onze uitzendingen via Kerkdienst gemist doen we ons best om eventuele rechthebbenden van beeld en geluid te achterhalen. Als iemand meent rechten te hebben, dan kan hij of zij zich melden door een mail te sturen aan onze scriba. Het mailadres vindt u op de pagina 'Contact en verhuur zalen'.

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.