PKN
De Rank
 
Ouderen uitje Ouderen uitje
Ouderen uitje op 4 mei jl.
Twee jaar geleden kwam er een vraag van een paar gemeenteleden of bv. de diaconie eens iets kon organiseren voor mensen die graag wel eens samen uit willen, maar daar zelf niet zo snel de mogelijkheid voor hebben. Vooral na een lange winter met veel binnen zitten, bleek daar zeker behoefte aan te zijn. De diaconie heeft dit opgepakt en vorig jaar maakten we een mooie bogentocht door de Betuwe. Het bleek voor herhaling vatbaar.

Dit jaar gaven zich na een oproep in het Kerkluik voor een Lentetocht 24 mensen op. Helaas moest een aantal om diverse redenen (ziekte, vakantie) zich later toch afmelden. Er bleven 20 gegadigden over. Op de 4e  mei om 9 uur waren we allemaal aanwezig. Op deze prachtige zonnige woensdagmorgen, dronken we eerst even samen koffie in de kerk. Koop had voor heerlijke, nog warme, gevulde koeken gezorgd. 

Laura vertelde alvast wat over de route, waar we onderweg langs zouden komen. De chauffeurs kregen een routebeschrijving mee en we reden via Dodewaard (langs de Waal), Eldik, Kesteren (langs de Rijn)en Ingen, langs prachtige binnen weggetjes en smalle dijkjes naar Ommeren. Plaatsjes, waar sommige echte Betuwnaren nog nooit geweest waren. Alleen al de bermen waren een plezier om naar te kijken. Geel en wit van Koolzaad en Fluitenkruid.

Veel fruitbomen met bloesem, mooi pril groen van de ontluikende bomen, de lammetjes en veulentjes die ook genoten van deze eerste lentedagen. Om half elf kwamen we aan bij het Baron van Brakell-museum in Ommeren. Een museum dat nog nooit iets heeft aangekocht, maar die teert op de nalatenschap van de Baron , giften en oude spullen van Opa en Oma, die hun kleinkinderen niet in huis willen hebben. Het was een feest van herkenning. We keken naar een kort filmpje over het overigens interessante leven van de Baron die in 1865 kinderloos overleed. Zijn hele nalatenschap liet hij aan zijn dorpsgenoten en de armlastigen konden een beroep doen op de “pot” van zijn nalatenschap. Er was één “maar” bij…… ze moesten wel voor hun 21e jaar belijdenis doen in het kerkje van Ommeren. Zo regeerde hij nog over zijn graf heen.

Dat graf hebben we ook nog bezocht in een prachtig stukje bos met heel oude bomen op een eilandje in een plas. En wat hebben we toch een prachtige dag, met temperaturen, die we héél lang niet gehad hebben. We raken er niet over uitgepraat, terwijl we op het terrasje van het zonnetje genieten. En dan is het ineens alweer tijd om in de auto’s te stappen.
 
Om 13. 00 uur ontmoeten we elkaar bij Pannenkoekenrestaurant  “De Linge”. Daar worden enthousiaste de ervaringen uitgewisseld, onder het genot van drankjes en een heerlijke  pannenkoek, of soep met een broodje. Wat een prachtige gesprekken aan tafel, wat toch veel fijner dan alleen thuis aan tafel zitten.

Het is bijna 3 uur als we afscheid nemen en wordt men door de chauffeurs weer naar de kerk of thuis gebracht. Dank aan Lammy, Vera en Koop die een vrije dag  spendeerden  aan  mensen uit onze gemeente die vaak afhankelijk zijn van anderen om dit soort uitjes mee te maken. En hier, volgens eigen zeggen, buitengewoon van genoten hebben.
Het was voor ons echt een plezier om iets te kunnen organiseren, waar je mensen zó blij mee maakt.

Namens de diaconie, Laura Fleddérus- Westendorp, samen met Paul Struik en Elles en Jan van de Pol.
terug
 
 
 

Inloggen

kerkdienst
datum en tijdstip 19-05-2024 om 10:00
Gezamenlijke pinksterviering bij "de Kom" in Hemmenmeer details

Koffieochtend
datum en tijdstip 22-05-2024 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 26-05-2024
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 02-06-2024 om 10:00
meer details

 
Gegevens "De Rank"

Kerkgebouw:
Hoofdstraat 3
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 45 46 42

Voorganger:
Ds. Hanja van Essen-Abarbanel
Hoofds
traat 1
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 42 81 97
***predikant@derankzetten.nl***

 


Laatste Nieuws


Onze kerkdienst elke zondag om 10.00 live

Activiteiten VIS: Gele boekje

De Rank is aangesloten bij een team van vertrouwenspersonen


Disclaimer

Voor onze uitzendingen via Kerkdienst gemist doen we ons best om eventuele rechthebbenden van beeld en geluid te achterhalen. Als iemand meent rechten te hebben, dan kan hij of zij zich melden door een mail te sturen aan onze scriba. Het mailadres vindt u op de pagina 'Contact en verhuur zalen'.

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.