PKN
De Rank
 
Kerstfeest, een uitnodiging om mee te doen Kerstfeest, een uitnodiging om mee te doen


Het kerstverhaal is het verhaal van God die een nieuw begin maakt met zijn schepping. Het gaat over een gebeurtenis van lang geleden en ver bij ons vandaan. Toch heeft het voor ons betekenis. Het is het niet alleen een verhaal over wat er 2000 jaar geleden is gebeurd in Israël. Het gaat over een nieuw begin van God, een plan van God voor een nieuwe wereld, waarbij wij in onze tijd worden uitgenodigd om ook mee te doen.

Heel verschillende mensen doen mee.
Eerst worden twee senioren, Zacharias en Elisabeth in het plan betrokken. De engel vertelt dat ze een zoon zullen krijgen, die ze Johannes moeten noemen. Johannes betekent “God is genadig”. Ook al kan Zacharias het eigenlijk niet geloven en is letterlijk met stomheid geslagen, toch mogen ze mee doen. Ze worden een schakel in het plan van God.
Dan gaat de engel Gabriël naar een junior, Maria, met een boodschap die tegelijk een vraag is: “Maria, wil je de moeder worden van Jezus, de Messias, een mens waarin God zelf in de wereld zal zijn?” Maria zal heel wat vragen hebben gehad, toch heeft ze ‘ja’ gezegd. Zo jong als ze is, mag ze meedoen.
Jozef wordt in een droom uitgenodigd mee te doen. Hij had stilletjes kunnen verdwijnen, weg bij zijn verloofde, die ineens zwanger bleek te zijn. Maar hij blijft en hij is bij Maria als Jezus wordt geboren. Hij doet mee.
Een groep herders in het veld bij Bethlehem, arme mensen met weinig aanzien in de maatschappij, krijgen ook bezoek van engelen. Zij krijgen als eerste de hemelse boodschap: “de Messias is geboren, vannacht is God iets nieuws begonnen. Ga maar kijken.” Ze gaan kijken en ze vertellen het goede nieuws door aan iedereen die ze tegen komen. De arme herders doen helemaal mee.
Vervolgens komen er rijke mensen, uit een ander land. Ze zien Gods geboortebericht in de sterren. Ze gaan op reis en ze geven dure geschenken. In hun komst blijkt dat de wereld buiten Israël ook mee mag doen.

Gelijk al vanaf het begin worden heel verschillende mensen bij de nieuwe wereld betrokken. Ouderen en jongeren, mannen en vrouwen, rijken en armen, overal vandaan, ze mogen allemaal meedoen.

Iedereen mag meedoen
Het verhaal van God met de wereld gaat verder, tot op de dag van vandaag en wij mogen ook meedoen. Als we het kerstverhaal horen, mogen we in gedachte mee naar Bethlehem. Daar mogen wij ons verwonderen over Gods grote liefde, die naar ons toegekomen is in de mens Jezus. Wij mogen Gods liefde ontdekken in dit kwetsbare kind. Dat kind is het nieuwe begin van Gods plan. Hij is het begin van de nieuwe wereld, een wereld van vrede op aarde.

Wij kunnen meedoen door de boodschap van het kerstverhaal door te vertellen en er naar te handelen, met woorden en daden van liefde en vrede. Zo laten wij het licht van de nieuwe wereld nu al schijnen. En zo worden wij zelf een uitnodiging voor anderen om ook mee te doen.

 
terug
 
 
 

Inloggen

Koffieochtend
datum en tijdstip 24-04-2024 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 28-04-2024 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 05-05-2024 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 12-05-2024 om 10:00
Maaltijd van de Heermeer details

 
Gegevens "De Rank"

Kerkgebouw:
Hoofdstraat 3
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 45 46 42

Voorganger:
Ds. Hanja van Essen-Abarbanel
Hoofds
traat 1
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 42 81 97
***predikant@derankzetten.nl***

 


Laatste Nieuws


Onze kerkdienst elke zondag om 10.00 live

Activiteiten VIS: Gele boekje

De Rank is aangesloten bij een team van vertrouwenspersonen


Disclaimer

Voor onze uitzendingen via Kerkdienst gemist doen we ons best om eventuele rechthebbenden van beeld en geluid te achterhalen. Als iemand meent rechten te hebben, dan kan hij of zij zich melden door een mail te sturen aan onze scriba. Het mailadres vindt u op de pagina 'Contact en verhuur zalen'.

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.