PKN
De Rank
 
Avondmaallinnen

Nieuw linnen voor de Maaltijd van de Heer
Avondmaallinnen


​Sanny de Zoete, kunsthistorica

Passie voor damast
Sanny's passie voor linnen damast ontstond al wroetend in de bak voor het oude linnen bij een textielsorteerbedrijf in 1985. Daar vond ze tussen de afgedankte vodden en todden een damasten handdoek met Jugendstil motieven. Prachtig gestileerde rozen in een handdoek? Dat de vormgeving van de Jugendstil te vinden is in alle kunstvormen zoals bouwwerken, schilderijen, meubels en sieraden weten we wel, maar dat deze zelfs in de alledaagse handdoek te vinden was, had zij niet verwacht. Vanaf dat moment was haar belangstelling en liefde voor linnen damast gewekt. Ze begon linnengoed te verzamelen en bouwde een grote privé collectie damast op, die nog steeds groeit.

Kunsthistorica: passie voor damast wortels geven
Wat zou je moeten weten en kunnen om ondernemer in damast te worden? Haar ondernemersdiploma voor textiel stamt uit 1989. Zij ging zich verdiepen in de dessins van het linnen damast door de eeuwen heen. Al snel bleek dat de motieven de gangbare kunststromingen volgen. Dat vroeg om meer verdieping. Na het behalen van haar colloquium doctum ging ze in 1991 kunstgeschiedenis studeren aan de Rijks Universiteit van Leiden. In 1997 is ze afgestudeerd met de scriptie "Merken op het linnengoed van kasteel Twickel. Hulpmiddel of valkuil." Kasteel Twickel bevindt zich in Delden (bij Hengelo). In Nederland geldt Sanny als dé expert van linnen damast.

Cultureel ondernemer: passie voor damast tastbaar maken
Haar eigen onderneming Sanny de Zoete, Antiek & Design Linnen Damast dateert van 1 juli 1994. Ze verkocht antiek linnengoed aan musea in binnen- en buitenland en aan verzamelaars. Als gevolg van haar liefde voor het antieke damast besefte ze steeds meer dat het huidige aanbod aan nieuw linnen damast zeer mager was vergeleken bij de prachtige dessins en de verfijnde kwaliteiten waarin het linnen vroeger werd geweven. Op kleine schaal begon ze zonder enige vorm van subsidie zelf te produceren, ze nodigde kunstenaars zoals Peter Struycken en Karijn Otjes uit om ontwerpen voor haar te maken. Tevens verwierf ze de exclusieve rechten om het linnen damast van Chris Lebeau opnieuw in productie te nemen. Ze streeft er naar om mooie dessins in een uitstekende kwaliteit op de markt te brengen. Haar doel is mensen aan een mooi, bij hen passend tafellaken te helpen. Sanny's filosofie is dat de mens gelukkiger wordt wanneer hij zich omringt met schoonheid in de alledaagse gebruiksvoorwerpen. Daarbij creëert een wit linnen damasten tafellaken een rustige sfeer aan tafel.

Jubileum nieuws:
Sanny de Zoete viert Jubileum 20 jaar Sanny de Zoete!! Ik was net 40 toen ik op 1 juli 1994 mijn bedrijf Sanny de Zoete, Antiek & Design Linnengoed liet inschrijven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam.

Klik hier voor de website van Sanny de Zoete.
terug
 
 
 

Inloggen

Koffieochtend
datum en tijdstip 24-07-2024 om 10:00
meer details

 
Gegevens "De Rank"

Kerkgebouw:
Hoofdstraat 3
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 45 46 42

Voorganger:
Ds. Hanja van Essen-Abarbanel
Hoofds
traat 1
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 42 81 97
***predikant@derankzetten.nl***

 


Laatste Nieuws


Onze kerkdienst elke zondag om 10.00 live

Activiteiten VIS: Gele boekje

De Rank is aangesloten bij een team van vertrouwenspersonen


Disclaimer

Voor onze uitzendingen via Kerkdienst gemist doen we ons best om eventuele rechthebbenden van beeld en geluid te achterhalen. Als iemand meent rechten te hebben, dan kan hij of zij zich melden door een mail te sturen aan onze scriba. Het mailadres vindt u op de pagina 'Contact en verhuur zalen'.

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.