PKN
De Rank
 
Orgelcommissie Orgelcommissie
Wij leven van de wind……
De stand van zaken rondom de vervanging van het kerkorgel

De afgelopen maand juni konden we met verwondering en dankbaarheid berichten dat de benodigde financiën voor het orgelproject bijeengebracht waren. Dit ondanks alle beperkingen van de coronatijd. Het betekent dat de vervanging van ons kerkorgel nu volgens planning doorgang kan vinden.

Veel tijd is gestoken in het vinden van een koper voor het huidige Flentrop orgel. Er was belangstelling vanuit Spanje, Portugal, Zwitserland, België, Duitsland, Polen, Roemenië  en uiteindelijk ook vanuit Nederland. Alle contacten over de grens hebben uiteindelijk niet tot een concreet resultaat geleid. Half juli deed ook de firma Flentrop uit Zaandam een bod op het orgel en dat bod hebben we geaccepteerd. Het is goed om te weten dat zij ervoor zullen zorgen dat het orgel weer prachtig gaat klinken en een goede bestemming  gaat krijgen.

Zondagmorgen 6 september zal de laatste mogelijkheid zijn om het huidige Flentrop-orgel in deze kerk te beluisteren.
Vanaf 7 september zal in de kerkzaal van De Rank hard gewerkt gaat worden. Eerst wordt het huidige orgel gedemonteerd en weggehaald door de firma Flentrop.
Daarna zal met behulp van diverse vrijwilligers een aantal werkzaamheden op het balkon worden verricht, zoals het verwijderen van een radiator op de achtermuur, het wijzigen van elektra nabij het orgel en het schilderen van de achtermuur in de kleur ‘hemelsblauw’.
Voorts gaat de firma Gebr. Van Vulpen in de Bethelkerk in Utrecht aan de slag met de demontage van het orgel aldaar. Vervolgens wordt dat getransporteerd naar Zetten en wordt hier begonnen met de opbouw. Dat zal naar verwachting een week of 6 in beslag nemen.

De bedoeling is dat het Van Vulpen orgel voor het eerst tijdens een adventsdienst voor de kerkelijke gemeente te horen zal zijn. In het begin van het nieuwe jaar zal er nog een officiële ingebruikname plaatsvinden met een orgelconcert en een presentatie. De bedoeling hiervan is om van dit gebeuren ook naar buiten toe ruchtbaarheid te geven. Uiteraard is één en ander afhankelijk van alle maatregelen rondom corona.

Het over te nemen orgel uit Utrecht
terug
 
 
 

Inloggen

kerkdienst
datum en tijdstip 07-03-2021 om 10.00 uur
3e zondag in de 40-dagentijdmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 14-03-2021 om 10.00 uur
Gezamenlijke dienst in De Rank. Bidzondag. 4e zondag in de 40-dagentijdmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 21-03-2021 om 10.00 uur
5e zondag in de 40-dagentijdmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 28-03-2021 om 10.00 uur
6e zondag in de 40-dagentijd. Palmpasenmeer details

 
Gegevens "De Rank"

Kerkgebouw:
Hoofdstraat 3
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 45 46 42

Voorganger:
Ds. Hanja van Essen-Abarbanel
Hoofds
traat 1
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 42 81 97
***predikant@derankzetten.nl***

 


Laatste Nieuws


Onze kerkdienst elke zondag om 10.00 live

Activiteiten Vorming en Toerusting:
http://www.gele-boekje.nl


Disclaimer

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.