PKN
De Rank
 
Orgelcommissie Orgelcommissie
Wij leven van de wind……
De stand van zaken rondom ons kerkorgel

Het huidige orgel heeft inmiddels ruim 40 jaar dienst gedaan in onze kerk. Zoals alle instrumenten heeft ook een orgel af en toe groot onderhoud nodig. Daar is een plan voor gemaakt.
Naast dit plan is er binnen de orgelcommissie ook nagedacht over het vervangen van dit orgel door een  instrument met meer mogelijkheden dat vrij is gekomen bij één van de vele kerkgebouwen die de laatste jaren sluiten. Een orgel met bijvoorbeeld 2 klavieren biedt aanzienlijk meer mogelijkheden voor het begeleiden van de gemeentezang.

Via diverse contacten kwamen we op het spoor van 2 orgels die mogelijk ook in onze kerk zouden passen. Beiden 2-klaviers orgels, dus met veel meer mogelijkheden voor het begeleiden van de gemeentezang (en voor het spelen van orgelliteratuur). Het ene staat in Groningen, het andere in Utrecht. Een delegatie van de commissie heeft, samen met de orgeladviseur, een bezoek gebracht aan beide orgels. Unaniem enthousiast was men over het Van Vulpen orgel uit de Bethelkerk in Utrecht. Het heeft een mooie klank, veel registratiemogelijkheden en het is heel prettig om te bespelen.

Tijdens een uitgebreid overleg heeft de commissie de drie mogelijkheden vergeleken: restauratie huidig orgel, vervanging door het orgel uit Groningen of vervanging door het orgel uit Utrecht. Ook de orgeladviseur is hierbij betrokken. Uiteindelijk is aan de kerkenraad geadviseerd om het huidige orgel te vervangen door het Van Vulpen orgel uit Utrecht. De kerkenraad heeft dit advies overgenomen. Dat betekent dat we een vervangend orgel krijgen. Het ziet ernaar uit dat we het voor een redelijke prijs over kunnen nemen van de protestantse gemeente in Utrecht. Het instrument zal door de firma Van Vulpen gedemonteerd en overgebracht zal worden naar Zetten. Het huidige orgel zal verkocht/verwijderd moeten zijn voordat het orgel uit Utrecht overgebracht kan worden. We hopen daar nog een goede bestemming voor te kunnen vinden.
We houden u op de hoogte!
Het over te nemen orgel uit Utrecht
terug
 
 
 

Inloggen

kerkdienst
datum en tijdstip 12-07-2020 om 10.00 uur
Gezamenlijke dienst in de Vluchtheuvelkerkmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 19-07-2020 om 10.00 uur
Gezamenlijke dienst met de Vluchtheuvelgemeente in De Rankmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 26-07-2020 om 10.00 uur
Gezamenlijke dienst in de Vluchtheuvelkerkmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 02-08-2020 om 10.00 uur
Gezamenlijke dienst met de Vluchtheuvelgemeente in De Rankmeer details

 
Gegevens "De Rank"

Kerkgebouw:
Hoofdstraat 3
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 45 46 42

Voorganger:
Ds. Hanja van Essen-Abarbanel
Hoofds
traat 1
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 42 81 97
***predikant@derankzetten.nl***

 


Laatste Nieuws


Onze kerkdienst elke zondag om 10.00 live

Activiteiten Vorming en Toerusting:
http://www.gele-boekje.nl


Disclaimer

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.