PKN
De Rank
 
Seizoensafsluiting 12- Seizoensafsluiting 12-
Nog even en dan is het zomervakantie! Dat betekend dat dit seizoen alweer bijna is afgelopen... sad Maarrrrr, natuurlijk niet zonder een super leuke en gezellige seizoensafsluiting!laugh
Op zaterdag 15 juni mag iedereen van
0 t/m 12 jaar, mét zijn papa en mama, vanaf 16:00 uur naar het Fruitpark (Bonegraafseweg 59) in Ochten komen. In het Fruitpark zijn allemaal leuke dingen, zoals dieren, midgetgolf, een blotevoetenpad, uitkijktoren en een speeltuin! Als we uitgespeeld zijn gaan we met z'n allen naar de kerk om daar gezellig frietjes te gaan eten!
We zullen de middag rond
18:30 uur afsluiten. Eerder of later aanschuiven kan altijd! Tot ziens op 15 juni!!yes
 
Kerk op schoot

Kerk op schoot
26 mei om 16:00 uur wordt er in de kerkzaal voor de derde keer een Kerk-Op-Schoot gehouden. Dit is voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders, grootouders of verzorgers. Je kind(eren) mag bij jou/jullie op schoot zitten en ondertussen worden er liedjes op bekende melodieën gezongen n.a.v. het thema: de ark van Noach. Ze hebben dus genoeg te horen, zien, voelen en beleven! Graag tot dan!
Voor verdere vragen:
 
Kindernevendienst Kindernevendienst
Elke zondag is er Kindernevendienst voor alle basisschool kinderen. We beginnen met de volwassenen in de kerk en na het kinderlied gaan we naar onze eigen ruimte. Daar horen we een verhaal en maken hier een knutselwerkje of kleurplaat bij. Als het tijd is gaan we weer terug naar de kerk en doen daar mee met het laatste deel van de dienst.
Tijdens de zomervakantie hebben we om de week dienst in de Vluchtheuvelkerk. Tijdens deze diensten is er geen Kindernevendienst (of Oppasdienst). Op de andere zondagen in onze eigen kerk wel!
 
Plan voor extra bijdrage VVB Plan voor extra bijdrage VVB
In 2019 willen we een toerustingsbijeenkomst organiseren voor de hele gemeente met als thema: Jeugd. 
Bij de Vaste Vrijwillige Bijdrage vragen we om een extra bijdrage voor dit plan. Onder "
Lees meer" kunt u het volledige plan lezen.
lees meer »
 
Algemeen

Oppas ruimte
Algemeen

Er zijn binnen onze kerk verschillende voorzieningen en activiteiten voor de jeugd van de basisschool:

Oppas:
Tijdens de diensten van onze kerk is er gelegenheid om kinderen tot 4 jaar vanaf 9.45 uur te brengen in zaal 1. Er wordt opgepast door twee gemeenteleden. 

Kindernevendienst:
Wanneer je tussen 4 en 10 jaar oud bent kun je iedere zondagochtend naar de nevendienst. Tijdens de kerkdienst, na het zingen van het kinderlied, gaan we naar onze eigen ruimte. We nemen dan de kaars mee die we hebben aangestoken aan de paaskaars. In onze eigen ruimte hebben we een viering. Het gaat over hetzelfde verhaal dat in de kerk aan de grote mensen wordt verteld. Verder zingen we, werken we met een werkblad of we doen een spel. Tijdens de collecte komen we weer terug in de kerkzaal. Er wordt ook geld opgehaald voor een kinderproject. Dit gebeurd met onze eigen collecte aan het eind van de dienst.
Naast de gewone kindernevendienst is er vier keer per jaar Kindernevendienst PLUS. Dan gaan we niet naar de gewone kerkdienst, maar gaan we gelijk naar onze eigen ruimte waar we iets leuks gaan doen, bijvoorbeeld spelletjes spelen, een speurtocht of cakejes versieren.

Basiscatechese:
Basiscatechese is bedoeld voor alle jongelui uit groep 7 en 8 van de basisschool. Het seizoen loopt van de herfstvakantie tot begin juni. We proberen 1 keer in de twee weken bij elkaar te komen tijdens de kerkdienst. Voor de data verwijzen we graag naar het Kerkluik.
We gaan tegelijk met de Kindernevendienst naar onze eigen ruimte en blijven daar tot het einde van de kerkdienst. De thema’s waar we over praten zijn bijvoorbeeld doop, avondmaal, de 10 geboden en Het onze Vader. 
We sluiten het seizoen af met een overstapdienst waarbij de kinderen van groep 8 welkom worden geheten bij de catechese.

Wil je een bericht sturen naar de betrokkenen van het jeugdwerk, stuur dan een mail naar ***

 
 
 

Inloggen

Koffieochtend
datum en tijdstip 19-06-2019 om 10:00
meer details

kerkdienst
datum en tijdstip 23-06-2019 om 10.00 uur
Overstapdienstmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 30-06-2019 om 10.00 uur
Heilig Avondmaalmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 30-06-2019 om 16.00 uur
Heilig Avondmaal in kleine kringmeer details

 
Gegevens "De Rank"

Kerkgebouw:
Hoofdstraat 3
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 45 46 42

Voorganger:
Ds. Hanja van Essen-Abarbanel
Hoofds
traat 1
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 42 81 97
***

 


Laatste Nieuws


Onze kerkdienst elke zondag om 10.00 live

Activiteiten Vorming en Toerusting:
http://www.gele-boekje.nl


Disclaimer


Privacyverklaring

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.