PKN
De Rank
 
Kerstlichtjestocht 2019

Kerstlichtjestocht 2019

Op zaterdag 21 december aanstaande organiseert De Rank weer de Kerstlichtjestocht in Hemmen langs het door kaarsjes verlichte pad op het pittoreske landgoed in Hemmen. Voor informatie kunt u terecht op www.derankzetten.nl/kerstlichtjestocht_2019 of klik hieronder op lees meer >>

lees meer »
 
Kinderclub De Rank

Kinderclub De Rank
Heb je zin met je vriendinnen of vrienden te knutselen, nieuwe dingen te leren maken of andere leuke activiteiten te doen? Kom dan naar de nieuwe Kinderclub De Rank! 
lees meer »
 
Kindernevendienst Kindernevendienst
Elke zondag is er Kindernevendienst voor alle basisschool kinderen. We beginnen met de volwassenen in de kerk en na het kinderlied gaan we naar onze eigen ruimte. Daar horen we een verhaal en maken hier een knutselwerkje of kleurplaat bij. Als het tijd is gaan we weer terug naar de kerk en doen daar mee met het laatste deel van de dienst.
Tijdens de zomervakantie hebben we om de week dienst in de Vluchtheuvelkerk. Tijdens deze diensten is er geen Kindernevendienst (of Oppasdienst). Op de andere zondagen in onze eigen kerk wel!
 
Algemeen

Oppas ruimte
Algemeen

Er zijn binnen onze kerk verschillende voorzieningen en activiteiten voor de jeugd van de basisschool:

Oppas:
Tijdens de diensten van onze kerk is er gelegenheid om kinderen tot 4 jaar vanaf 9.45 uur te brengen in zaal 1. Er wordt opgepast door twee gemeenteleden. 

Kindernevendienst:
Wanneer je tussen 4 en 10 jaar oud bent kun je iedere zondagochtend naar de nevendienst. Tijdens de kerkdienst, na het zingen van het kinderlied, gaan we naar onze eigen ruimte. We nemen dan de kaars mee die we hebben aangestoken aan de paaskaars. In onze eigen ruimte hebben we een viering. Het gaat over hetzelfde verhaal dat in de kerk aan de grote mensen wordt verteld. Verder zingen we, werken we met een werkblad of we doen een spel. Tijdens de collecte komen we weer terug in de kerkzaal. Er wordt ook geld opgehaald voor een kinderproject. Dit gebeurd met onze eigen collecte aan het eind van de dienst.
Naast de gewone kindernevendienst is er vier keer per jaar Kindernevendienst PLUS. Dan gaan we niet naar de gewone kerkdienst, maar gaan we gelijk naar onze eigen ruimte waar we iets leuks gaan doen, bijvoorbeeld spelletjes spelen, een speurtocht of cakejes versieren.

Basiscatechese:
Basiscatechese is bedoeld voor alle jongelui uit groep 7 en 8 van de basisschool. Het seizoen loopt van de herfstvakantie tot begin juni. We proberen 1 keer in de twee weken bij elkaar te komen tijdens de kerkdienst. Voor de data verwijzen we graag naar het Kerkluik.
We gaan tegelijk met de Kindernevendienst naar onze eigen ruimte en blijven daar tot het einde van de kerkdienst. De thema’s waar we over praten zijn bijvoorbeeld doop, avondmaal, de 10 geboden en Het onze Vader. 
We sluiten het seizoen af met een overstapdienst waarbij de kinderen van groep 8 welkom worden geheten bij de catechese.

Wil je een bericht sturen naar de betrokkenen van het jeugdwerk, stuur dan een mail naar ***jeugdwerk@derankzetten.nl***.

 
 
 

Inloggen

kerkdienst
datum en tijdstip 12-07-2020 om 10.00 uur
Gezamenlijke dienst in de Vluchtheuvelkerkmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 19-07-2020 om 10.00 uur
Gezamenlijke dienst met de Vluchtheuvelgemeente in De Rankmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 26-07-2020 om 10.00 uur
Gezamenlijke dienst in de Vluchtheuvelkerkmeer details

kerkdienst
datum en tijdstip 02-08-2020 om 10.00 uur
Gezamenlijke dienst met de Vluchtheuvelgemeente in De Rankmeer details

 
Gegevens "De Rank"

Kerkgebouw:
Hoofdstraat 3
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 45 46 42

Voorganger:
Ds. Hanja van Essen-Abarbanel
Hoofds
traat 1
6671 CB Zetten
Tel: 0488 - 42 81 97
***predikant@derankzetten.nl***

 


Laatste Nieuws


Onze kerkdienst elke zondag om 10.00 live

Activiteiten Vorming en Toerusting:
http://www.gele-boekje.nl


Disclaimer

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.